Acta assemblea ordinària


Sant Just Desvern a quinze d’octubre de 2008

Reunits en assemblea ordinària de l’AMPA del CEIP Montserrat en els locals de l’escola en primera convocatòria a les 21:15 amb la presència de 35 membres de l’AMPA amb el següent ordre del dia:

• Explicació dels estatuts
• Presentació de les funcions del AMPA i la seva junta
• Lectura de l’acta de l’assemblea anterior
• Presentació de l’estat de comptes
• Presentació de l’estat del projecte de socialització de llibres
• Presentació a l’assemblea dels darrers acords de la junta
• Proposta d’activitats a organitzar al llarg del curs
• Proposta d’objectius per a aquest curs

Després d’haver renovat els estatuts de l’AMPA per a adequar-los al nou marc legal, se’n presenten a l’assemblea els punts principals: essència de l’associació, obligacions i funcions dels membres de la junta, i drets i deures dels socis. També es recorda als assistents que els estatuts es poden consultar a l’escola.

La Sònia fa una acurada presentació del rol de l’AMPA en la vida escolar i del paper que hi té la junta.

Es procedeix a la lectura de l’acta de l’assemblea anterior. De fet, de les actes de les dues assemblees anteriors: de l’ordinària del mes d’octubre i de l’extraordinària del mes de novembre.

Seguidament, la Mar presenta l’estat de comptes i el pressupost d’aqust curs. En aquest punt, el públic formula algunes preguntes sobre el preu del casalet del curs passat, sobre les activitats i les despeses relacionades amb el trasllat i sobre la partida que es reserva per a la possible col·laboració en la compra de material per a l’escola que són degudament respostes.

En Ferran distribueix uns informes de l’actuació de la comissió de socialització de llibres i ens explica la situació actual del projecte deprés que l’escola hagi decidit ser escola recicladora, cosa que ha comportat que tots els alumnes (excepte aquells que expressament han demanat quedar-ne al marge) s’hi incorporin. Per començar, ens explica la manera com repercuteixen les subvencions en les quotes i la manera com s’han calculat aquestes per tal de fer-nos conscientes de l’estalvi que comporten. Es comenta la necessitat de reduir el material fungible que utilitzen els alumnes, cosa que la junta es compromet a traslladar al claustre de l’escola (que és qui en té la responsabilitat).

Es resumeixen els darrers acords de la junta, alguns dels quals ja han estat
comentats en presentar el pressupost del curs:

• Preveure una partida econòmica per atendre els alumnes amb necessitats especials.
• Preveure una partida econòmica per a l’adquisició de material per al nou centre (caldrà esperar a veure els espais d’acolliment per poder concretar la partida).
• Delegar l’organització d’algunes festes escolars:
  1. Benvinguda P3. S’encarregaria la resta d’educació infantil
  2. Comiat 6è. S’encarregaria el curs de 6è.

El torn de precs i preguntes s’obre amb una pregunta oberta als assistents. Es demana que es valori el casal d’estiu, tot i que es comenta que properament es passarà per les carteres dels alumnes una nota demanat aquesta valoració. Els organitzadors del casal ja van demanar aquesta valoració en acabar la seva feina, però l’AMPA necessita tenir dades per a presentar-les a les reunions de l’ajuntament, ja que aquest any el casal s’ha organitzat en conjunt per les tres
AMPA del poble. Les diferents respostes coincideixen en què els alumnes més grans s’avorreixen.

Per part dels assistents se suggereix revisar el format de la festa de Carnestoltes: un sol format no pot satisfer les espectatives de tots els grups d’edats.

Torna a aparèixer el tema de la comunicació i sorgeixen diferents suggeriments: crear un bloc, fer una llista de correu, revitalitzar la web, crear un fòrum... Es pren nota de tots els suggeriments i dels noms de qui els pot engegar per valorar-los adequadament.

Al mateix temps, se suggereix d'afegir al resum de l’acta que es posarà a les carteres un full perquè els pares que vulguin anotin la seva adreça de correu electrònic.

Se suggereix que al més aviat possible es posi a les carteres el calendari de festes de tot el curs perquè tothom estigui assabentat amb temps.

Finalment, es presenten els objectius que s’ha marcat la junta com a imprescindibles per a aquest curs:

• Crear una comissió per a organitzar els actes relacionats amb el trasllat de l’escola
• Consolidar les tradicions

Pel que fa a la comissió ja es presenta una primera tanda de pares i mares voluntaris.
S’aixeca la sessió a les 23:15 hores.

Pot interessar-te

0 comentaris