Els divendres amb bici al cole


La bicicleta té un valor positiu per a la infància i per a la sostenibilitat en el seu conjunt. Representa una oportunitat per a l'aprenentatge dels valors cívics i per a exercitar la psicomotricitat des d'un punt de vista tan didàctic com lúdic. La bicicleta evoluciona amb els nens passant de ser la desitjada joguina de la infància a convertir-se en un mitjà de transport que permet la conquesta d'espais de llibertat en els moviments de nens i nenes segons es van fent grans.

Les joguines son els elements mitjancers necessaris en el procés d'aprenentatge inicial i als què l'escola dedica el seu projecte temàtic aquest curs. L'Ampa ha presentat a l'Ajuntament un projecte de via ciclista escolar (Bicirrat) i, com a recolzament del projecte sobre joguines que comença l'escola, us volem proposar d'anar-hi tots els divendres amb bici a partir del proper divendres.

L'Ajuntament ja s'ha compromès ha habilitar un aparcament de bicicletes a l'interior de l'escola per tal que els nens (i els mestres) puguin deixar les bicis sense por de que siguin robades.

Estem convençuts de que si aconseguim trencar l'inèrcia d'agafar el cotxe per a fer els trajectes curts diaris en sortirem tots beneficiats i, a més, posarem el nostre petit gra de sorra per tal de deixar un món més habitable als nostres fills.

Si algú vol proposar itineraris ciclistes a Sant Just (tant com si son per anar al cole o per altres trajectes), pot fer-ho al wiki que hem engegat.

Aquests son alguns trajectes possibles per arribar a l'escola al matí:


Veure DIVENDRES AMB BICI AL COLE en un mapa més gran
En groc circulació per calçada.
En vermell circulació per vorera.

Per als que heu de travessar La Rambla es recomana de fer-ho sempre per punts semaforitzats.

El desplaçament en bici al cole hauria de servir també com a introducció de l'educació cívica dels nens, per tant caldrà ser curosos en el respecte de les normes de trànsit per molt que habitualment s'apliqui certa permissivitat als ciclistes.

En breu disposarem de banderins de seguretat per als nens.



Pot interessar-te

0 comentaris