dijous, 15 de març de 2012

L'escola obrirà una segona línia a P3 el curs vinent


L'equip de govern vol garantir que tots els nens i nenes de Sant Just que comencin anar a escola l’any que ve puguin fer-ho en un centre públic del municipi.

Els últims dos anys, el nombre de nens i nenes de 3 anys ha obligat a obrir dues línies a l'escola Montserrat. Aquest any ha baixat, dels més de 200 que començaven el curs passat, ara són uns 170. Tot i això, des de l’equip de govern volen assegurar que tots els nens i nenes que comencin P3 al setembre tinguin garantida una plaça en una escola pública. Per aquest motiu, l’escola Montserrat comptarà amb dues línies. Ho ha explicat el regidor d’educació, infància i acompanyament a l’escolaritat, Lluís Monfort.

"Les instal·lacions de Montserrat estan preparades per acollir una segona línia a P3. Únicament, s’hauran d’adequar alguna aula i els lavabos" (segons declaracions de Lluís Montfort)

Cada any, la opció de tenir una o dues línies dependrà de la demanda.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

REALMENT L'ESCOLA ESTÀ PREPARADA PER DUES LÍNIES?

Sóc mare d'una alumne de l'escola i d'una altre que entrarà l'any vinent.

Us faig arribar una queixa en nom de vàries famílies d'alumnes de l'escola.

Fa uns anys quan vam assistir a les reunions informatives per decidir a quina escola portaríem els nostres fills, l'equip educatiu ens va informar, entre altres coses, que l'escola Montserrat era una escola d'una sola linia per curs, i que com a molt podríen ampliar una linia en algun curs puntual. Molts de nosaltres vam escollir aquesta escola pels nostres fills (i no altre) per aquest motiu, i també per l'amplitud i qualitat de les seves instal.lacions (aula de música, biblioteca, laboratori,...)

Però la realitat ha estat una altra, ja que actualment P3 i P4 consten de dues linies, a més a més d'un altre curs de primària que excepcionalment ja hi era quan els nostres fills van entrar. Per si això no fos suficient, pel curs vinent es torna a ofertar dues linies més.

A continuació us citem alguns dels motius pels quals no estem d'acord amb el que s'està portant a terme:

1- Com ja hem dit anteriorment molts de nosaltres no volíem una escola de dues linies pels nostres fills ja que preferíem una escola més petita, més familiar,...motiu pel qual en el seu dia vam escollir l'Escola Montserrat, res a veure amb el que avui dia s'ha convertit.

1- És evident que l'escola, tot i disposar d'espai, no està preparada per assumir cada any dues linies. Tots ens hem adonat en veure els problemes que ha suposat l'entrada i sortida de l'escola, la festa de nadal, o qualsevol altra esdeveniment.

2- Per assumir aquestes dues linies, l'escola ha de sacrificar espais que són importants, necessaris o atractius per l'educació dels nostres fills. Es comenta (no sabem si és cert) que el curs vinent per assumir aquesta nova linia, es carreguen la biblioteca. Tot s'ha de dir que en els darrers cursos ja han prescindit d'alguna aula complementària.

3- Cal dir que aquest any els nens de P5 s'han vist obligats a ocupar una aula del pis de dalt, el qual el fa menys adequat per nens de la seva edat. A banda de tenir que fer filera a la porta d'entrada i tenir que pujar al pis de dalt, no disposa d'espai suficient en els penjadors, tampoc disposa de lavabo a la classe, i el que és pitjor, el lavabo més a prop està a l'altre banda del passadís, el que ha provocat més d'un accident a l'hora de fer les seves necessitats.

4- Imaginem que degut a aquesta ampliació hi hauran més coses en les que els nostres fills es veuen afectats, i de les quals no ni ens hem assabentat.

5- Moltes d'aquestes places de més que s'oferten, finalment queden ocupades per nens d'altres poblacions i no del nostre poble.

El que és realment sorprenent és que, com fins i tot ha arribat a dir algun membre de l'equip educatiu: ELS RESPONSABLES D'AQUESTA DECISIÓ VAN FENT... PERQUÈ COM QUE ELS PARES NO DIUEN RES!!!

Creiem que no ens hauríem de quedar creuats de braços amb aquest tema i suggerim que l'AMPA tracti el tema.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord i crec que els pares i mares de l'escola que no ens agrada aquesta línia d'acctuació hauriem de posar-nos d'acord per fer una queixa conjunta.

Anònim ha dit...

Si el vostre fill hauria de començar aquest any p3 suposo que us agradaria tenir l´oportunitat d´escullir l´escola que mes t´agradi i mes si hi ha l´opccio de dues linies alguns anys.......
Hauriem de donar una mica de confiança a l´escola , si no tinguesin lloc no ofertarien dues lines....

Anònim ha dit...

Jo tambe vaig escollir l'escola montserrat per la seva familiaritat... Aixo es el que se'ns va vendre...pero la realitat es una altra. amb l'escola vam confiar, pero es ben cert tot el que es comenta en el primer post. Tristament per mi I per la meva filla.

Anònim ha dit...

NO ESTOY DEACUERDO CON LAS SEGUNDA LINEA.

AMPA ha dit...

Des de la junta de l’AMPA estem pendents de la confirmació de la concesió d’una segona línia per a P3 el curs vinent. Mentrestant, estem mirant de preparar una resposta que, abans de presentar-la enlloc, la posaríem en coneixement dels pares i les mares de l’AMPA per tal de consensuar una postura unitària davant d’aquest fet.De moment, recollim informació sobre el tema (hem de parlar amb l’escola per valorar la repercusió que tindria aquesta nova línia en els espais de l’escola) i recuperem declaracions de l’ajuntament i la conselleria sobre aquesta eventualitat (ja se’n va parlar en el moment del trasllat de l’escola a aquesta ubicació).

Anònim ha dit...

porque no hacen las dos lineas en el Montseny donde "sobraban" las clase de séptimo y octavo que pasaron al instituto ?
Fácil respuest: hay unos cuantos del ayuntamiento que llevan sus hijos al Montseny.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el primer comentari. S'està desvirtuant l'escola que vam triar per als fills.

Pot haver-hi molta demanda, però es podria desdoblar també el Montseny. S'hauria de repartir més entre centres.

No és la filosofia d'escola del Montserrat ni té espais preparats per a això.

AMPA ha dit...

Sempre que vulgueu enviar un mail a l'AMPA ho podeu fer a amparrat@gmail.com

Anònim ha dit...

A mi em sembla que l'apertura de dues línies és una decisió ferma per part de l'equip de govern i no un tema pendent de confirmació, com diu l'AMPA.
Està bé que qualsevol resposa o escrit compti amb el coneixement i opinió de les famílies, però no creieu que si ens esperem a aquesta suposada "confirmació" que dieu potser desprès ja serà massa tard? De moment ja han començat les pre-inscripcions i ja es compta amb aquestes 50 places, per tant costa creure que es pugui produir cap modificació a posteriori...