divendres, 23 de novembre de 2012

Una assemblea amb 9 persones

Què faríem sense l'acollida del matí, si entrem a treballar abans de les 10?

Què faríem sense menjador a l'escola, si no sortim de la feina abans de les 12?

Què faríem amb els nens després de dinar, fins que comencessin les classes de la tarda?

On faríem els nostres fills les extraescolars, si no en fessin a l'escola?

Què faríem sense l'acollida de la tarda, si no sortim de la feina abans de les 4?

Qui pagaria les cadires per la cantada de Nadal?

Qui prepararia la festa de P3?

Qui prepararia la festa de Carnestoltes?

Qui compraria els xandalls?

Qui organitzaria la festa de final de curs? i el casalet? i el casal d'estiu?Són preguntes que crec que ens hauríem de fer, després de veure que a l’assemblea general ordinària (i anual) d’ahir només hi van assistir nou persones.

Tots tenim feina, tots tenim fills (i els tenim en aquesta escola), però l’assemblea anual és una fita important, s’hi decideixen coses que (com podeu veure a les preguntes que hem formulat) afecten els nostres fills, i fa una mica d’angúnia decidir coses amb els vots del 5% de les famílies de l’escola...

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord.
Ara més que mai necessitem la col.laboració de les famílies per tal que tots aquests serveis es puguin continuar oferint.
No és just que només uns quants es carreguin de feina per tal que la resta es puguin beneficiar.
Aquestes persones que ara se'n ocupen ,un dia no hi seran a l'escola perquè els seus fills ja han marxat a l'institut. I llavors, qui s' encarregarà de gestionar-ho?

Marta Ribas ha dit...

AMPA som tots, per a aportar, col•laborar, decidir, ajudar... Personalment m'agrada saber les gestions que es realitzen en el col•legi, dins i fora de l'horari lectiu.
La reunió era per acceptar aquestes decisions, o pensar en unes altres, entre tots. Hi ha gent que dedica temps i esforç a preparant i organitzant amb il•lusió per a tots. Cal valorar-ho i ser més participatius, no costa tant.

Anònim ha dit...

Molt ben dit!!

Es pot dir més alt però no més clar. Els pares i les mares de l'escola han de saber que estem posant en risc la continuitat d'una feina molt ben feta, voluntaria i necessària.

Aquí els únics que guanyen son els nostres fills i filles!

Eduardo

Anònim ha dit...

HOLA. Teneis razon, pero se podria mirar la opcion de hacer la asamblea a las 17h, y dejar a los niños en acollida. En las reuniones de cada curso no creo que falte tanta gente.... quizas el problema es la hora de la convocatoria,por los pocos padres que han asistido.
Es una idea.

Anònim ha dit...

Si esperais que las madres vengan después de esta bronca lo llevais claro.

Vaya manera de estimular a la gente. Ya podeis tener razón, ya, que así asustais sin convencer.

Anònim ha dit...

Mucho me temo que ese es el problema...no se trata de convencer a nadie. Es una simple cuestión de interés de cómo ,cuándo ,dónde, con quién,en que condiciones y qué hacen nuestros hijos las horas que no están con nosotros.Así como de responsabilidad,para poder tener opinión y quizás incluso, aportar ideas y posibles soluciones a cuestiones que se presentan en la cotidianidad escolar.
Está claro que todos tenemos nuestras limitaciones y nadie pide más compromiso de lo que cada uno pueda asumir pero se agradece infinito las pequeñas aportaciones que podemos realizar entre todos.

Anònim ha dit...

d'acord amb el 5. si no pots venir per horari, si et renyen és pitjor.

Anònim ha dit...

Creo que no es cuestión de horario, después de haber asistido a otras reuniones anteriores, nunca se ha llegado a puerto y no se ha respetado la libertad de expresión de los asistentes.
¡¡Quien se lo guisa se lo come!!

Anònim ha dit...

Sincerament, no crec que sigui una bronca, i tampoc cal ser nens petits: Si me riñen no lo hago.
Si la gent no pot venir per horaris, pq no es diu??? Si les reunions es fessin abans, quanta gent aniria????
Cec que s'han de buscar solucions i no crec que s'hagi de enfadar ningú. És la meva opinió.

Anònim ha dit...

Hola,

Mai he sentit la meva "llibertat d'expressió" limitada, tampoc que m'hagin "renyit" (som prou grans), el que hi ha es un 5% de pares i mares que decideixen per quasi 300 alumnes sobre temes cabdals i necessaris. Toca fer pinya, posar-nos d'acord, participar, poc o molt, el que es pugui... si voleu, començant per escriure lliurement en aquest bloc. Val la pena l'esforç.

Eduardo (P5)

Anònim ha dit...

Jo no crec que sigui una "bronca" i tampoc crec que l'actitud a seguir sigui "lo llevais claro".
No es tracta d'ajudar a l'AMPA. Es tracta d'ajudar els nostres fills i filles. En el dia d'avui, crec que és molt important implicar-se en tot el que tingui a veure amb l'educació dels nostres fills.
No val a dir, "fan el que volen", quan no hi ha ningú a les reunions. Decideixen els que van.
Està clar que no tothom pot, per diferents motius personals, ajudar o participar. Per aquest motiu hi ha un AMPA. Però no crec que sigui el cas dels 250 que faltaven.
Només és una reflexió que hem de fer tots. Com podem ajudar? Per poc que sigui. Sense mals rotllos.

Eva PC ha dit...

Jo tampoc no estic d'acord amb el to del post.

Buscant solucions:

1. Es fa una convocatòria en forma (amb un ordre del dia detallat)

2. S'explica una mica més (i potser abans de la convocatòria) el que es vol fer (quins problemes econòmics hi ha, quins excedents, propostes d'aplicació,...) perquè la gent sàpiga quins temes importants es parlaran.

3. S'inclouen els números amb la convocatòria perquè la gent se'ls pugui estudiar i pugui decidir amb coneixement de causa.

4. S'inclou una delegació de vot per a la gent que no pugui venir i s'anima la gent a opinar a través d'un representant.

Si es fa així a la propera, segur que hi ha més seguiment.

No és només dir pringuem molt, fem el que podem i tenim molta feina, que no ho discuteixo, sinó acceptar les crítiques constructives i no prendre-s'ho com un atac personal.

Anònim ha dit...

El meu màxim suport a l'Ampa.
Entenc que l'horari és un problema i que hi ha families a qui els és impossible assistir a les reunions però no ens enganyem que el que hi ha en general és manca d'interès. I no ho dic ni molt menys pels qui heu escrit en aquest blog perquè sigui quin sigui el sentit del vostre comentari i heu entrat, l'heu llegit i heu fet l'esforç d'escriure el que penseu.
Segurament hi ha moltes coses a millorar i no en tinc cap dubte que es treballa i es treballarà perquè així sigui cada dia.
Ah, i sense formar part de l'ampa quan he assistit a alguna reunió se m'ha escoltat, se m'ha deixat xerrar i se m'ha deixat votar amb tota la llibertat del món.

Anònim ha dit...

Està clar que no podem estar d'acord tots. Sempre hi ha qui veu el got plè i qui el veu buit.
De tota manera crec que no podem criticar aquelles persones que fan una feina, el millor que poden, i sense cobrar.
Sí que podem criticar de manera constructiva, està clar. Però constructiva és proposant coses i oferint ajuda. No simplement dir el que s'ha de millorar i pretendre que ningú s'ofengui. Està clar que es poden millorar moltes coses, però si ens demanen ajuda segurament és perquè no arriben a tot. No creieu?

Anònim ha dit...

Si nomès hi van 9 persones hi ha alguna cosa que no rutlla.
Sé que l'AMPA ho fa tant bé com pot ( i si hi ha qui creu que no, que s'impliqui i trati de millorarr-ho) i que els horaris de les reunions són fatals (i ja s'ha dit altres vegades).
Pensem uns i altres que cal fer perquè l'any que ve no passi el mateix.