Vaga demà 9 de maig




Benvolguts pares d’alumnes de l'escola Montserrat,
 
El proper dijous 9 de maig s’ha convocat des de sindicats de professorat i d’alumnes, una vaga de tots els àmbits educatius: des d’escola bressol fins a universitat, passant pels ensenyaments de Preescolar, Primària, ESO, Post obligatoris, escoles d’adults, escoles d’idiomes, etc. El motiu de la vaga és contra l’avantprojecte de llei d’educació, conegut com a LOMCE, i contra les polítiques d’austeritat que estan escanyant el sistema educatiu.

Des de les AMPA creiem que cal respondre de manera clara i contundent. La LOMCE suposa un retrocés de més de 50 anys en plantejaments pedagògics, allunya els mètodes científics de l’escola i es guia pel fanatisme neoconservador. Aquesta llei: obre la porta a la privatització de l’educació pública, les administracions no garantiran l’oferta de places públiques; introdueix el que demanava la Conferència Episcopal (una assignatura de religió avaluable i que la seva nota compti a l’avaluació final); dóna tractes de favor a les escoles concertades; retrocedeix en el procés de democratització del sistema educatiu (el consell escolar passa a ser consultiu); Converteix l’ensenyament en una cursa d’obstacles, segrega per sexe i per capacitats; dinamita el model d’immersió lingüística; centralitza i espanyolitza el sistema educatiu, estableix la
competència entre els centres educatius...
 
Som conscients que una vaga als centres educatius sempre suposa un problema greu per les famílies i que afecta el procés de formació dels nostres fills i filles al perdre hores d’aprenentatge i d’escolarització.

Defensem mètodes alternatius de reivindicació i de defensa del sistema educatiu públic que no suposin una pèrdua d’hores lectives i que no afectin el procés d’escolarització. Però, també entenem que hi ha moments que hem de dir PROU i que volem una altra política econòmica, que promogui i no enfonsi, el sistema educatiu públic i que mantingui els llocs i la qualitat del treball dels professors i salvaguardi la qualitat dels ensenyaments i les necessitats de tots els alumnes. VOLEM UN CANVI I UN GIR RADICAL EN LES POLÍTIQUES PUBLIQUES un canvi cap al segle XXI i no cap al XIX. Per això, donem suport a aquesta vaga.

Les famílies no podem restar indiferents davant dels atacs que està patint el nostre sistema educatiu: supressió de la sisena hora en la gran majoria de l'escola pública; retard de mesos i mesos del pagament de les beques menjador; baixes laborals de docents sense cobrir amb el consegüent perjudici per als nostres fills; increment de les ràtios; tancament d'escoles; aturada en el pla de construcció de nous centres docents; preus desorbitats per a les matrícules universitàries i per a les escoles bressol, i un llarg etcètera.

El dia 9 de maig hi ha una convocatòria estatal de vaga que afecta tot el sistema educatiu, des de preescolar fins a la universitat. Una vaga per dir PROU, per tal que l'educació deixi de ser percebuda com una despesa i es consideri una inversió.

La FaPaC dóna suport a aquesta vaga, la qual, compta tambè a Catalunya amb el suport del
Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE).

Pel que fa al menjador,  els serveis mínims decretats és un terç del personal, sense especificar categories ni llocs de treball.

Pot interessar-te

4 comentaris