CRÒNICA DE L'ASSEMBLEA GENERAL DE L'AMPA


Cap a les vuit els membres de la junta de l'AMPA i els de les diverses vocalies sortim a escalfar al

gimnàs petit esperant el començament de l'Assemblea previst per a dos quarts de nou. Com que el menjador, seu habitual de les assemblees ha estat clausurat, se constitueix un piquet informatiu que es desplaça a la porta principal de l'escola per si algú no havia llegit l'avís del canvi de seu. Missió infructuosa.

S'acosta l'hora de començar i algú obre la primera bossa de patates mentre s'enllesteix tot l'aparell informàtic que ha de donar suport a l'esdeveniment. Els nervis augmenten i s'opta per obrir una bossa de fruits secs que, vulguis no vulguis, asserenen l'ànim.

Moments de tensió màxima: se suspèn l'assemblea i s'avança la reunió mensual de la junta per aprofitar l'avinentesa? Seguim endavant tenint en compte que les catorze persones que som a la sala som pares de l'escola?

In extremis, aconseguim obrir les finestres i l'ambient es refresca una mica. Aleshores, com una aparició, travessa la porta de la sala un pare de quart! Davant la incredulitat general ens diu que ja ha sopat i que no ve perquè hi hagi patates fregides, fruits secs o pastissets de xocolata. Ve per l'assemblea, per saber què es cou amb vista a aquest curs. L'emoció és màxima!

Encara no ens hem recuperat de l'arribada d'aquest pare de quart que veiem aparèixer una mare de cinquè! I el que té més mèrit és que havia estat tresorera de l'AMPA fins al curs passat i sap el pa que s'hi dóna a les assemblees. Per ells i pel pare de P3 que des de les vuit s'ha fet càrrec de la qüestió tecnològica, comencem l'assemblea amb cinc minuts de retard.

Anem cremant etapes amb velocitat: lectura i aprovació de l'acta de l'assemblea anterior. Canvi de protagonista i presentació i aprovació dels comptes del curs 2013-2014. Alguns aclariments sobre certes partides ens fan perdre una mica el ritme, però ens alegrem de tenir les xifres clares en acabar la presentació: que n'és de bonica la transparència! No baixa de l'estrada el ponent i es presenta i s'aprova el pressupost per a aquest curs amb algunes esmenes de darrera hora per a adaptar-lo a les notícies que s'han rebut aquesta setmana (més interactiu, impossible).

A punt de finalitzar l'exposició dels comptes, s'obre la porta i apareix una mare d'un alumne de quart (dos representants del mateix curs!) demanat disculpes pel retard. Impossible descriure l'emoció dels que ja hi érem a la sala. Immediatament, li vam apropar unes patates fregides i va ser incorporada a l'assemblea sense cap escarafall. La nit encara ens podia donar alguna altra alegria?

Canvi de ponent i es presenten i s'aproven els comptes de la vocalia de reciclatge de llibres i es presenta i aprova el pressupost d'aquest curs.

Nova incorporació. Nou esclat d'emoció, nou platet amb patates fregides que es mou per la sala; una mare d'una alumna de tercer!

Els comptes del menjador es presenten i s'aproven i es comenta la situació del servei durant aquest principi de curs.

Arriba el moment esperat de l'assemblea: la renovació de càrrecs, però... no hi ha cap candidatura alternativa i els que ja hi som, per força (algú ha de fer-ho), hem de seguir un curs més. Passa igual amb els membres de les vocalies. Ens queda per endavant un altre curs de feina per fer que això funcioni.

Un darrer esforç per acabar les patates fregides, els fruits secs i les pastes (per no deixar bosses encetades), recollir la sala i cap a casa que es fa tard.

D'aquí a un any, una altra assemblea. Viure-la en directe és encara més divertit que llegir aquesta crònica. Animeu-vos-hi!


Sant Just Desvern, 20 de novembre de 2014

Pot interessar-te

2 comentaris