El seguiment de la vaga a Sant Just

Notícia de Ràdio Desvern:


Seguiment desigual per part de les escoles durant la vaga d’ensenyament públic avui a Sant Just.
El tret comú és que a totes ha faltat un nombre important d’alumnes, però el seguiment per part dels mestres varia d’un centre a un altre. Això sí, es garanteixen els serveis mínims decretats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Aquesta vaga en l’ensenyament públic la convoca la comunitat educativa per protestar contra les retallades en educació i la reforma educativa i universitària que prepara el ministre José Ignacio Wert. 

L’escola Montseny és la que ha tingut un seguiment majoritari de la vaga, sobretot, pel que fa al nombre de professors que l’han secundat. Han faltat dos terços dels mestres, 10 de 15, i d’alumnes, no han assistit 150 nens i nenes. La directora del centre, Carme Miró, destacava aquest matí al 'Justa La Fusta' la unitat de tota la comunitat educativa a l’hora de donar suport a la vaga i anar contra la llei Wert. 
Carme Miró.

Sindicats, mestres i famílies veuen la llei LOMC, com es coneix la reforma educativa del ministre Wert, com una llei que farà empitjorar el model d’educació públic. Carme Miró ha explicat alguns motius. 
Carme Miró.

A banda de l’escola Montseny, un dels centres que més secunda aquesta vaga és l’escola bressol municipal Marrecs. Avui hi falta la meitat del professorat i prop de 70 nens i nenes d’entre 0 i 3 anys. Tampoc hi haurà servei de cuina. La directora del centre, Dèlia Risques, ha explicat que la franja d’edat 0 i 3 anys ni tan sols està contemplada a la llei Wert. 
Dèlia Risques.

Pel que fa a l’escola Montserrat, hi ha pocs alumnes al centre però sí que hi és pràcticament la totalitat dels mestres. Això sí, al centre no estan seguint l’activitat lectiva normal, sinó que fan activitats alternatives com a protesta. A l’Institut, només fan vaga tres mestres però sí que falten molts alumnes. Per exemple, no hi ha alumnes de 4t d’ESO ni de 1r de Batxillerat, a 1r d’ESO només han anat a classe la meitat dels alumnes i, de 3r, només 10. 

La vaga de l’ensenyament públic d’avui forma part d’un calendari de mobilitzacions que, des del mes passat, han convocat sindicats com la CGT, Comissions Obreres, la Confederació Espanyola de Pares i Mares (CEAPA) i el Sindicat d’Estudiants. El Fòrum Social del Baix Llobregat també hi dóna suport.

Pot interessar-te

0 comentaris