Transport públic (semi)gratuït per a menors de 12 anys

Segons informa la Generalitat, a partir del proper 15 de juliol ja es podrà tramitar la targeta T-12 dins l'àmbit de Barcelona. La T-12 és un títol de transport personalitzat per a nens i nenes d'entre 4 i 12 anys que permetrà viatjar de forma gratuïta en els mitjans de transport integrats (Metro, FGC, Renfe Rodalies, Tramvia i Autobusos urbans i interurbans). El títol de transport entrarà en funcionament el dia 14 de setembre de 2009.

Es tracta d'un títol de transport d'1 zona, la zona tarifària del municipi on resideix el beneficiari, amb la qual cosa la nova targeta permetrà cobrir els seus desplaçaments quotidians, com els desplaçaments a l'escola. El cost d'emissió i gestió de la targeta, que tindrà un període de validesa de 16 mesos, és de 35 euros.

Els ajuntaments informaran als ciutadans de l'establiment d'aquesta nova targeta de transport i quines actuacions s'han de realitzar per a la seva obtenció.

Un cop fet el tràmit i pagament corresponent, de 35 euros, es lliurarà un títol T-12 provisional vàlid del 14 de setembre fins el 31 de desembre de 2009. El títol definitiu es lliurarà mitjançant correu certificat al domicili del sol·licitant abans del 31 de desembre.

Pot interessar-te

2 comentaris