A instància de l'AMPA, avui hem fet una reunió amb responsables del CITILAB de Cornellà i amb la direcció de l'escola en el mateix Citilab.
El motiu de la reunió era mirar d'aprofitar els coneixements i l'experiència acumulada pel Citilab per tal d'aplicar-ho de la manera més pràctica i efectiva possible a la nostra escola. Cal remarcar com a concepte previ, que l'objectiu no és ensenyar informàtica com a tal sinó de de fer-la servir com a eina d'aprenentatge. En aquest sentit hi han dues línies d'actuació del Citilab que encaixen molt bé amb l'objectiu proposat i amb la dinàmica d'una escola de cicles infantil i primària.
1 SCRATCH
Scratch és un llenguatge de programació visual creat per la gent del MIT i pensat per als més petits. Amb ell es poden fer jocs, animacions, música, art, el limit està en la nostra imaginació. Al Citilab és fa servir l'Scratch per a desenvolupar un munt d'habilitats en els nens, essent la competència digital una part important d'aquestes.
Vistes les avantatges de fer servir aquesta eina, s'acorda fer una sessió introductòria a la programació amb Scratch per als mestres de l'escola.
Esperem que amb aquesta sessió de mostra algun - o molts - mestres s'animin a apuntar-se al curs d'Scratch a distància (45 hores) que organitza el Citilab en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament per tal que en breu puguem tenir el màxim número de nens programant Scratch a l'escola.
2 "HORTS" DIGITALS
Un dels problemes que sovint es comenta és la dificultat que troben els mestres per disposar d'assessorament sobre com descobrir i donar un ús didàctic a les noves eines de col·laboració que ofereix l'anomenada web 2.0.
Per a solventar aquesta mancança el Citilab ha creat el projecte Hort Digital. Aquest és un espai físic a la seu del Citilab (i també un espai web virtual) a on els professionals del món de l'educació podran explorar i compartir experiències sobre noves formes d'incorporar les eines tecnològiques en els processos d'ensenyament i aprenentatge. L'espai virtual de l'Hort Digital està concebut com una xarxa social gestionada pels propis usuaris. Esperem que els mestres de la nostra escola s'hi apuntin i treguin profit d'aquesta magnífica iniciativa.
0 comentaris