L'Hora del Planeta

El que va començar com una campanya per aconseguir que els ciutadans de Sidney apaguessin els llums durant una hora, s'ha convertit en una de les iniciatives mundials per lluitar contra el canvi climàtic. El 28 de març de 2009 a les 20:30 hores, milions de persones de tot el món apagaran els llums durant una hora: L'Hora del Planeta.

L'Hora del Planeta va començar a Sydney, Austràlia, el 2007. La iniciativa va aconseguir que 2,2 milions de llars i empreses apaguessin la llum durant una hora. Tan sols un any després, aquest esdeveniment es va convertir en un moviment global en defensa del planeta, que va aconseguir reunir més de 100 milions de persones de 35 països.

L'Hora del Planeta 2009 és una crida mundial per a que actuïn totes les persones, empreses i ciutats. Una iniciativa perquè tots i cadascun de nosaltres assumim la responsabilitat d'implicar-nos en la construcció d'un món sostenible.

Convidem des de l'Ampa a afegir-se a aquesta campanya i també volem posar el nostre granet de sorra divulgant un fet històric singular que, 17 anys després, segueix sent d'actualitat.

L'any 1992 una nena canadenca de 12 anys, anomenada Severn Cullis-Suzuki, va intervenir per sorpresa a la Cimera de Medi Ambient i Desenvolupament de Rio de Janeiro, deixant a tots els assistents bocabadats com podreu comprovar en el següent vídeo. El discurs, que parlava de qüestions ambientals des de la perspectiva dels nens, fa posar la pell de gallina.



A l'Ampa també treballem, dintre de les nostres possibilitats, per intentar deixar un món més habitable als nostres fills. En aquesta línia, estem ultimant una proposta de carril bici escolar per a facilitar que pares i nens puguin anar en bicicleta al cole amb les màximes garanties de seguretat.

Pot interessar-te

0 comentaris